Zoek met

OZ-Hami en Zentoo slaan de handen ineen voor Mela For Her

Op 8 maart vieren we wereldwijd Internationale Vrouwendag om onze solidariteit uit te spreken voor vrouwenrechten en gelijkheid. Ieder jaar betekent dit traditiegetrouw een zeer drukke periode voor OZ-Hami en partner Zentoo. Internationale Vrouwendag wordt namelijk in veel landen gevierd met bloemen, waaronder veel chrysanten.

Hoewel deze miljoenen chrysanten in Nederland worden geteeld ligt de oorsprong van elke tak vaak duizenden kilometers verderop, in o.a. Ethiopië. Hoewel de chrysantenstekken zich in Ethiopië onder goede condities kunnen ontplooien geldt dit helaas niet voor een groot gedeelte van de meisjes en vrouwen in de rest van het land. Velen hebben dagelijks te maken met onderdrukking, ongelijkheid, en criminaliteit.

Mela for Her

Mela for Her, een Ethiopische NGO, pakt het probleem van ontoegankelijke menstruatieproducten aan. Met 72% van de vrouwen in Ethiopië die deze producten niet kunnen betalen, blijven veel meisjes en vrouwen tijdens hun menstruatie thuis van school of werk, wat hun ontwikkeling en vrouwenrechten belemmert. Mela for Her biedt voorlichting en betaalbare, herbruikbare menstruatieproducten aan, waardoor meisjes en vrouwen in nood kunnen blijven deelnemen aan onderwijs en werk.

#FlowersForHer promotie

In het licht van Vrouwendag hebben OZ-Hami en Zentoo, in samenwerking met Dutch Flower Foundation, de handen ineen geslagen om een steentje bijdragen aan dit mooie werk door zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Mela for Her. Speciaal voor deze promotie heeft Zentoo een unieke premium Vrouwendag box gemaakt, exclusief voor OZ-Hami. In samenwerking met Dutch Flower Foundation werd voor elke verkochte doos een bedrag gedoneerd aan Mela for Her.

Uiteindelijk heeft de actie geresulteerd in een bijdrage van 5.500,- aan Mela for Her, waarmee 1.600 menstruatiepakketten konden worden aangeschaft en de doelstelling van 1.500 stuks ruimschoots werd behaald.

Een fantastisch resultaat voor vrouwen en meisjes in Ethiopië!